Cheesecake med Wienernougat



Du behöver till botten:
100 g (7 st.) Digestivekex
40 g rumstempererat smör eller bakmargarin
1 msk socker
1 dl Finhackad Fazer Wienernougat

Du behöver till fyllningen:
200 g naturell färskost
150 g (1 burk) crème fraiche (8 %)
3 st ggulor
1,5 dl socker
2 msk citron saft
1 dl Finhackad Fazer Wienernougat

Du behöver till serveringen:
jordgubbar
florsocker
hackad Fazer Wienernougat
citronmeliss

Gör så här:
Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem. Rör ned smör, socker och finhackad Wienernougat. Klä en springform (Ø 19 cm) med en urklippt bit bakplåtspapper och tryck ut kexblandningen på botten. Grädda i ugn i 180 grader i cirka fem minuter. Blanda ihop råvarorna till fyllningen. Häll blandningen i kakformen på den förgräddade bottnen och grädda i ytterligare cirka 40 minuter. Låt kakan svalna till rumstemperatur eller bli kylskåpskall innan servering för att fyllningen ska hinna stelna. Servera kakan med bär. Toppa delikatessen med florsocker, hackad Wienernougat och citronmeliss.