Chokladfondant med Dumle



Du behöver:
50 g smör
50 g Fazer Premium mörk choklad
0,5 dl socker
0,5 dl vetemjöl
0,5 msk Fazer Ögon Cacao
1 ägg
1 äggula
4 Fazer Dumle-kolor

Gör så här:
Vispa rumstempererat smör och socker till skum. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och tillsätt den i skummet. Vispa lätt ihop ägg och äggulor och tillsätt dem i smeten. Sikta ned mjöl och kakaopulver och rör om till en jämn smet. Fördela smeten med en sked i fyra muffinsformar av silikon och tryck ned en Dumle-kola i mitten på varje form. Grädda i ugnen i 200 grader i cirka 8 minuter. Stjälp upp fondanterna. Du kan ta hjälp av en skärbräda i plast. Servera fondanterna varma med vaniljglass.

I samarbete med Fazer