Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Dumle-cheesecake
3
Mar

Dumle-cheesecake
Antal: 16–18 personer
Du behöver:
175 g havrekex
50 g smält smör eller margarin
Du behöver till fyllning:
3 gelatinblad
1 1/2 påse (330 g) Fazer Dumle-kolor
saft från en lime
400 g naturell färskost
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
Du behöver till garnering:
1/2 påse (110 g) Fazer Dumle-kolor
(kakaopulver)
Gör så här:
Finfördela kexen och blanda med smält smör. Tryck ut blandningen på botten av en springform (20–24 cm) klädd med bakplåtspapper.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält Dumle-kolorna över vattenbad eller i mikro på låg effekt 30 sekunder åt gången. Rör om då och då tills kolorna har smält helt.
Krama överloppsvätskan ur gelatinbladen och smält dem i kokande het limesaft. Tillsätt chokladblandningen och den heta gelatinblandningen i färskosten samtidigt under omrörning. Vispa noggrant till en jämn blandning.
Vispa grädden och smaksätt med socker. Vänd ned vispgrädden i chokladblandningen. Häll smeten i formen och täck noggrant över formen.
Låt tårtan stelna i kylskåp i minst fyra timmar, helst över natten.
Lösgör tårtan från formen och lägg upp den på ett serveringsfat. Rulla runda kulor av de återstående kolorna och garnera tårtan med dem. Eventuellt kan du sikta över lite kakaopulver.
I samarbete med Fazer