Dumle-chokladmousse



Antal: 4 personer

Du behöver:
1 påse (220 g) Fazer Dumle-kolor
50 g Fazer Premium bakchoklad
2 ägg
1 dl socker
en nypa salt

Gör så här:
Hetta upp 1/2 dl av grädden i en kastrull. Tillsätt Dumle-kolorna, rör om och hetta upp kolorna tills de smälter. Ta kastrullen av spisen, tillsätt hackad mörk choklad och rör om till en jämn blandning. Låt blandningen svalna.

Vispa resten av grädden. Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa vitorna till skum. Tillsätt socker i slutskedet och vispa till ett glänsande skum.

När chokladblandningen är fingervarm, vispa ned äggulorna. Smaka av med salt. Vänd försiktigt ned grädd- och äggviteskummet i den helt avsvalnade chokladblandningen med en slickepott.

Fördela blandningen i serveringsskålar och låt stelna i kylskåp i minst en timme före servering.

I samarbete med Fazer