Geishakaka med maräng


Du behöver till botten:
125 g smör
1 dl socker
2 st äggulor
1½ dl vetemjöl
2 msk Ögon Cacao
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Du behöver till marängen:
2 st äggvitor
1½ dl socker

Du behöver till fyllningen:
2 dl vispgrädde
1 st burk kvarg med vaniljsmak
1 msk socker
1 dl finhackad Geisha
5 dl hallon eller andra bär

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop det mjuka smöret och sockret till skum. Tillsätt äggulorna en i taget, vispa noggrant. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten till en platta (25 x 30 cm) på en bakplåtspappersklädd plåt. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner sockret i små portioner, vispa hela tiden. Bred ut marängblandningen på smeten. Gör figurer på ytan med en sked. Grädda långt nere i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna. Vispa grädden. Blanda i vaniljkvargen, sockret och hackad Geisha. Skär tårtan i två delar. Bred ut fyllningen på den ena och lyft över den andra biten som ett lock. Dekorera med riven Ögon 70% Premium Choklad.


I samarbete med Fazer