Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Gottebitens hygienrutiner
Våra kunder är våra vänner och här strävar vi alltid efter att lämna en så bra upplevelse som möjligt då man besöker oss! God hygien och bra kvalité är några av Gottebitens hjärtefrågor och här hanterar vi varorna med varsamhet och arbetar med att ständigt hålla en så god kvalité och hygien som möjligt!
Butiksrutiner
Vi gör allt vi kan för att butikerna ska vara så trygga som möjligt, både för dig som kund och för våra medarbetare!
Vi arbetar med en rad egenkontroller som exempel innefattar: rengöring, temperaturer på maskindiskning, temperaturer på livsmedel m.m.
Vi har rutiner hur vi städar golv, arbetsbänkar, hyllor och annan inredning i butik.
Vi vill försäkra er om att alla fina medarbetare är friska och krya då ni möter dem. Här arbetar vi med att utbilda personal i smittvägar, smittämnen som kan överföras via livsmedel, personlig hygien och andra försiktighetsmått.
Vi har tydliga och strikta policys för hur arbetskläder skall hanteras, hur och när handtvätt skall göras samt hur sjukdom skall hanteras. Vi är väldigt måna om att våra rutiner och policys eftersträvas då vi arbetar med oförpackade livsmedel.
Lösgodisrutiner
För oss på Gottebiten är de en viktigt att alltid hålla en god handhygien!
Vi har därför en uppsatt policy om hur man skall tvätta händerna som följer WHO:s restriktioner samt uppmanar våra medarbetare att tvätta händerna flera gånger om dagen!
De finns information vid vilka arbetsmoment vi kräver att man tvättar händerna och vi tillhandahåller handsprit för att kunna hålla så bra handhygien som möjligt. Vi uppmanar även våra medarbetare att ha korta naglar, inga smycken och undvika nagellack.
Engångshandskar
Engångshandskar ska användas i samband med livsmedelshantering. Vi uppmanar våra medarbetare att byta handskar ofta och alltid innan ett nytt arbetsmoment/livsmedel hanteras.
Går engångshandskarna sönder bytar vi dem omgående och vi tvättar händerna före och efter användning av dessa handskar.
Påfyllning av lösgodis
Vi ser alltid över och försöker ha en så god kvalité som möjligt på lösgodiset. För att kunna ha så färskt godis som möjligt anpassas mängden i vårt sortiment utifrån efterfrågan.
Vi ser över och tar bort defekta godisar och är extremt noggranna med datumhantering samt rotation.
Vi arbetar med lösgodisbuttor som har silar för att kunna avlägsna överflödigt socker, salt eller liknande pulver, detta för att enklare kunna hålla de rent och fräsch samt att du som konsument inte skall få med detta överflödiga i påsen.
Våra buttor har inte lock utifrån hygien perspektiv, detta då vi minimerat risken att man kommer åt godiset med händerna.
Vid påfyllning av lösgodiset finns städ samt hygienrutiner att ta hänsyn till så som ex, avtorkning av rännor och andra inredningsytor.
Rengöring av lösgodis
Skedar för självplock av lösviksgodis diskas minst en gång per dag. Här har butikspersonalen i uppdrag att alltid se över och hålla dessa så fräscha som de går.
Byttor för exponering av löviksgodis har vi en fast rengöringsrutin som ligger rullande men så fort behov uppstår rengörs de omgående.
Lösviktsinredningen ses över och rengörs med speciell utrustning som är avsedd för detta ändamål innan öppning. Under dagen arbetar vi ständigt med att hålla denna så trevlig som möjligt.
Allergi
Är du allergisk och vill ha information om innehållet i våra varor? Välkommen att kontakta personalen i butik så kan vi berätta mer om våra varor, hanteringen av dem samt se över om de finns åtgärder vi kan anpassa för just dig!
De går även bra att kontakta vår kundtjänst inför ett besök, om du har frågor rörande allergier. Kontaktuppgifter hittar du på: https://gottebiten.se/kontakta_oss/
Personalrutiner
WELCOME TO THE SWEET SWEET WORLD OF GOTTEBITEN!