Påfyllning och rotation

I samband med påfyllning roterar vi godiset för att undvika att det klibbar ihop och ligger kvar på botten. På så sätt håller vi alltid godiset nytt och fräscht med bästa kvalitet.

Sortering

Godis som avviker i färg, konsistens och form plockas bort.

Silning

Våra godisbyttor har en sil i botten så att godiset separeras från överflödigt socker, salt, surt och annat godisspill.

Skedar

Alltid rena skedar att plocka godbitarna med. Dessutom är de specialtillverkade med extra långt skaft för att undvika fysik kontakt med godiset.

Godisställ och byttor

Vi diskar och rengör ställ och byttor regelbundet enligt noggranna rutiner för städ och hygien.

Lock

Varje dag när vi stänger läggs locken på och skyddar godiset. För att undvika fysisk kontakt med godiset har vi valt att inte ha lock på under våra öppettider, ett alternativ som givetvis är miljögodkänt. Undantaget för extra luftkänsliga sorter som har lock dygnet runt.

All hantering sker alltid med engångshandskar.